Wanneer een noodstroomvoorziening?

Tegenwoordig wordt er in elke organisatie wel gewerkt met elektronische systemen die bedrijfskritisch zijn. Eerlijk gezegd vinden wij dan ook dat bijna geen enkele organisatie zonder een UPS systeem kan.

Kantooromgevingen

In de meeste kantoor omgevingen worden per dag grote hoeveelheden informatie verwerkt. Deze informatie bevat vaak bedrijfskritische informatie zoals financiële cijfers, klantgegevens en orderinformatie. Zonder een UPS is de kans groot, dat als de stroom uitvalt, er per direct niet meer gewerkt kan worden. Bij een stroomuitval is het dan ook belangrijk dat de medewerkers minimaal de huidige werkzaamheden kunnen opslaan. Op een later moment of op een andere locatie kunnen zij het werk dan weer oppakken.

Telefooncentrales op VoIP

Steeds meer telefooncentrales maken gebruik van VoIP. Dit is een mooie techniek waarbij organisaties gebruik maken van bellen via internet. Men vergeet echter dat bij een stroomstoring de telefooncentrale dan ook plat ligt. Een UPS kan tijdelijk de stroomvoorziening over nemen waardoor organisatie tijdens een stroomstoring gewoon bereikbaar blijven. 

Betalen met PIN

Cash was vroeger King. Echter betalen steeds meer consumenten met PIN of via contactloos betalen. Echter, bij een stroomuitval werken de kassa’s niet meer. Dit betekent dat winkelend publiek of gasten in de horeca niet meer kunnen afrekenen. Met een UPS voorkomt u dat gasten zonder te betalen de zaak verlaten. Een UPS aangesloten op uw betaalsysteem geeft u de rust dat uw winkelend publiek of uw gasten gewoon kunnen afrekenen. 

Beveiligingssystemen

Als het gaat om onze veiligheid, zijn betrouwbare beveiligingssystemen van groot belang. De systemen die ons leven en onze eigendommen beschermen moeten altijd goed functioneren. Een stroomstoring zorg ervoor dat de meeste beveiligingssystemen niet meer (goed) werken.

Voorbeelden

  • Brandmeldsystemen
  • noodverlichting systemen
  • alarmsystemen 

 

Als uw systemen van stroom afhankelijk zijn is een UPS de oplossing. Een UPS kan voor een bepaalde tijd de stroomvoorziening overnemen. Al naar gelang van de capaciteit kan dit van enkele minuten tot een paar uur. In meeste gevallen is het van belang dat er voldoende tijd is voor een (noodstroom) aggregaat om te kunnen opstarten om zo de  stroomvoorziening over te nemen. 

Medische apparatuur

Beschikbaarheid van stroom is een van de meest kritische factoren binnen ziekenhuizen, laboratoria . Een stroomuitval kan er binnen een paar minuten al voor zorgen dat er een kritieke situatie ontstaat. Een goede UPS schakelt direct in bij een stroomuitval. Hierdoor kan er genoeg tijd worden gewonnen om over te schakelen op noodstroom aggregaten. 

Er zijn nog legio voorbeelden te noemen waarbij het handig is om een UPS tussen het elektriciteit netwerk en uw apparatuur te zetten.

 

Welke UPS is geschikt voor mijn organisatie?

Bel 088-9990901 voor advies over de juiste UPS voor uw situatie en de installatie ervan. Wij zijn een jonge webshop maar de ondernemingen achter de webshop hebben jarenlange ervaring met advies, verkoop, installatie van UPS systemen